Klima og pandemier: en gratis webinarrække

Arrangeret og afholdt af IMCC Earth; en studenterorganisation om klima og sundhed.

Kom med til en gratis webinarrække omkring sammenhængen mellem sundhed og klimaforandringer, hvor vi denne gang dykker ned i begrebet pandemier og hvordan klimaforandringer kan være med til at påvirke hvordan de udvikler sig. 

Klimaforandringernes konsekvenser bliver tydeligere og tydeligere i disse år. Skovbrande, der førte til nedbrændt by i Canada, oversvømmelser i Tyskland, hedebølge og skovbrande i Italien. Alt sammen i 2021. Men klimaforandringerne fører ikke kun til de direkte tab af liv. Der er også indirekte tab gennem udbredelsen af malaria, hedeslag, TBE-udbredelse og selvfølgelig COVID19.  Derfor vil vi fire onsdage i træk undersøge sammenhængen mellem pandemier og klimaforandringer. 

ONSDAG D. 27 OKTOBER KL 17 (LIVE + webinar) https://fb.me/e/SP6Od8TV

Her vil Carsten Rahbek give os en introduktion til hvordan klimaforandringer påvirker økosystemer, og hvordan det spiller sammen med pandemier som corona. 

Carsten Rahbek er professor i makroøkologi, og er leder af center for makroøkologi, evolution og klima på Københavns universitet. Han er desuden medforfatter på en artikel om den mulige sammenhæng mellem biodiversitetskrisen, klimaforandringer og corona-epidemien (se link). 

https://ugeskriftet.dk/dmj/covid-19-possibly-consequence-anthropogenic-biodiversity-crisis-and-climate-changes

ONSDAG D. 3/11 KL 20 
https://fb.me/e/1KYEkKbMQ

Til dette event vil Micheal Alifrangis fortælle os om klima og malaria. Skal vi forberede os på “malaria-epidemier” i ikke-endemiske områder? Og hvordan spiller klimaforandringerne ind på udviklingen af malaria-epidemier?
Michael Alifrangis (MA) er lektor på Center for Medicinsk Parasitologi på Københavns Universitet og har i mere en 20 år forsket i malaria. Forskningen har primært været centreret omkring molekylærbiologiske studier af udvikling og overvågning af malaria lægemiddelresistens samt diverse epidemiologiske studier af malaria. MA har igennem årene været involveret i studier primært i lande i Afrika syd for Sahara såsom Tanzania, Senegal, Ghana og Mali. 

ONSDAG D. 10/11 KL. 20
https://fb.me/e/2AIYrgloG

Til dette event vil Karin Schiøler fortælle om hvordan klimaforandringerne kan bidrage til denguefeber som en ny truende epidemi.

Karin Schiøler er oprindeligt uddannet fra Københavns Universitet med en kandidat i biokemi, men har efterfølgende haft forskningsprojekter mange steder i verden inklusive hendes PhD om transmission af dengue, som hun skrev i Grenada i Vestindien. Emnet er noget hun har fastholdt i sine primære forskningsområder i dag, hvor hun beskæftiger sig med vektorkontrol, overvågning og transmission af arbovirale sygdomme. 

ONSDAG D. 17/11 KL. 20

Læger for Klimaet vil runde webinarrækken af med at fortælle om hvordan vi som danske læger kan forberede os og forholde os til klimaforandringer, både fagligt men også fag-politisk.

De enkelte webinar kan sagtens ses uafhængig af de andre, så hop på online de dage du kan. 

Denne webinarrække er støttet af School of Global Health, University of Copenhagen, hvilket vi er meget glade for. Vi håber herigennem at kunne nå ud til endnu flere med interesse for klima og sundhed.

, ,