Solvei Hjorth

Jeg har det meste af mit liv været optaget af klimaet og naturen. Først som spejder hvor jeg lærte at leve simpelt og tæt på naturen sammen med andre. Derefter som spejderleder hvor jeg var med til at planlægge større arrangementer der skulle være så bæredygtige mulige og vække de unges klimabevidsthed. Da jeg flyttede til København blev jeg klimaaktivist i Den Grønne Ungdomsbevægelse. Under medicinstudiet fandt jeg frem til Medicinstuderende for Klimaet hvor jeg har været aktiv i nogle år. Der har jeg lært en hel del om hvordan sunded og klima hænger sammen og forsøgt at få disse vigtige emner ind i vores pensum.

Jeg er snart ikke medicinstuderende mere og starter min KBU i sommeren 2024. Både min bachelorprojekt og mit kandidatspeciale har handlet om klima og sundhed. Jeg sidder også i det nyligt nedsatte Region Hovedstadens Ungeklimaråd, hvor vi præsenterer årlige anbefalinger til Regionsrådet, bl.a om hvordan vi skal lave den grønne omstilling på hospitalet.

Jeg synes Læger for Klimaet er en vigtig organisation der skal oplyse om sammenhængene mellem klima og sundhed samt fremme bæredygtig lægegerning og jeg glæder mig til at bruge min kræfter der.