Kristiana Nikolova

Jeg hedder Kristiana og jeg blev uddannet læge i sommeren 2021. Jeg færdiggjorde min KBU i 2023 med en barselsperiode i mellemtiden.

Jeg har siden starten af medicinstudiet bekymret mig om klimaforandringerne. På daværende tidspunkt var det ikke udbredt, hvor umådeligt klimaforandringer og sundhed hænger sammen. Det fik mig sammen med en medstuderende til at stifte en aktivitetsgruppe på studiet, som nu kaldes for Medicinstuderende for Klimaet. Via initiativer og arrangementer oplyste vi medstuderende, hvor vigtigt det er, at vi som sundhedsprofessionelle skal tage klima-handling da påvirkning af vores miljø og klima vil have negative sundhedskonsekvenser.

Jeg mener at vi som læger har et ansvar, og vi skal udnytte vores rige mulighed som sundhedsfremmere. Jeg bor sammen med min kæreste, vores fælles hund og barn i København. Jeg ønsker mit barn får mulighed for at vokse op og leve resten af sit liv i en bæredygtig verden, hvor mennesker og dyr ikke lever et truet liv som bekostning af sort klimapolitik